Ön itt van:

A ProvegaTrend honlap Általános Szerződési Feltételei (ÁSZF)

1. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

Üdvözöljük a Provega-Trend Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett weboldalon. Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazzák a provegatrend.com weboldalon (a továbbiakban: Honlap) Szolgáltató adatait, az általa kínált termékeket és szolgáltatásokat, és a Honlapot és szolgáltatásait igénybe vevő látogatókkal és vevőkkel (továbbiakban: Megrendelő) szemben  támasztott használati feltételeit.

Megrendelő személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Nyilatkozatunk rendelkezik, mely elérhető  a következő linken  keresztül:  Adatvédelmi Nyilatkozat
Adatkezelés nyilvántartási számunk: NAIH-109486/2016.

A Honlap használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet ezen ÁSZF nem tartalmaz, a Honlapon elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják. A szerződés nyelve magyar. A szerződés írásbeli szerződésnek minősül, melyeket a Megrendelő elfogad a megrendelések elküldésével, és Szolgáltató a rendelésszámok szerinti szerződésenként kezel, így azok utólag hozzáférhetők és megtekinthetők.  Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát. Megrendelő a Honlap használatával, megrendelés leadásával tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

1.1 Szolgáltató adatai:

 • Cégnév: Provega-Trend Kft.
 • Székhely: 1095 Budapest, Soroksári út 110.
 • Üzleti telefon munkaidőben:  +36 70 389 5049
 • E-mail: info@provegatrend.com
 • Adószám: 23319639-2-43
 • Közösségi adószáma: HU23319639
 • Cégjegyzékszám: 0109272790
 • Kibocsájtó cégbíróság, okmányiroda: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága
 • Bankszámlaszám: 11721026-20314288
 • Számlavezető bank: OTP Bank
 • Swift kód: OTPVHUHB
 • IBAN: 1172 1026 2031 4288 0000 0000

1.2 Tárhely szolgáltató:

 • Cégnév: Web & More Kft.
 • Cím: 8912 Nagypáli, Kisfaludy Stróbl Zsigmond utca 8.
 • E-mail: info@webandmore.hu

1.3 Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A Szolgáltató vegán, vegetáriánus, gluténmentes, diabetikus és egyéb egészséges, reform élelmiszereket, termékeket importál, forgalmaz és értékesít a Honlapon keresztül is. Szolgáltató kijelenti, hogy mind a Honlap működtetéséhez, mind a termékek értékesítéséhez az összes jogszabályban előírt szakhatósági engedéllyel rendelkezik, valamint HACCP minősítése is van.

A Honlapon megtalálható képek és logók illusztrációk, és Szolgáltató és az általa képviselt gyártók fenntartják maguknak a jogot a valós termékek megváltoztatására- csomagolás, címkézés, kivitelezés terén, a folyamatos továbbfejlesztések miatt.

A Szolgáltató több termékcsoportnak és márkának kizárólagos magyarországi forgalmazója, ezért ezekről a termékekről, a leggyorsabban, és a legpontosabban, magyar nyelven, erről a weboldalról kaphat a Megrendelő tájékoztatást!

Áraink bruttó árak, az áfát (27% vagy 18%) tartalmazzák. A házhoz szállítás költségét nem tartalmazzák, de kiszállítás térítés ellenében vagy bizonyos területeken meghatározott minimális nettó vásárlási összeg esetén ingyenesen is lehetséges.

2. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK

2.1 Felelősség

Megrendelő a Honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan okozott, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően. Szolgáltató kizár minden felelősséget a Honlap használói által tanúsított magatartásért. Megrendelő köteles gondoskodni arról, hogy a Honlap használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse. Megrendelő teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

A Megrendelők által a Honlap használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni. A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amelyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. E szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

Az Internet globális jellege miatt Megrendelő elfogadja, hogy a Honlap használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve köteles eljárni. Amennyiben a Honlap használatával összefüggő bármely tevékenység a Megrendelő államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag Megrendelőt terheli a felelősség. Amennyiben a Megrendelő a Honlapon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni a Szolgáltatónak. Ha a Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

A Honlapon feltüntetett információk nem helyettesítenek semmilyen orvosi szakvéleményt. A Szolgáltató a Megrendelő rendelkezésére bocsát minden információt a termékről, melyek a törvények szerint szükségesek és elégségesek. Szolgáltató törekszik arra, hogy a Honlapon a lehetőségekhez mérten részletes és pontos információkkal szolgáljon az egyes termékleírásoknál, termékösszetevőknél. Nem vállal felelősséget azért, ha bárminemű (direkt, indirekt) átmeneti vagy tartós károsodás lép fel a nem rendeltetésszerű fogyasztás következtében. Ugyanígy nem vállal felelősséget a hanyagságból vagy felelőtlenségből bekövetkező károsodásokért.

2.2 Szerzői jogok

A Honlap egésze, annak grafikus elemei, szövege és technikai megoldásai, és a Szolgáltatás elemei szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog (így különösen védjegyoltalom) alatt állnak. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Honlapon, valamint a Honlapon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak:

bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Honlap felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást). A Honlap tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Honlap használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot Megrendelőnek a Honlapon szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Honlap rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

A Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának minden elemére, különös tekintettel a provegatrend.com és provegatrend.hu domain nevére, az ehhez tartozó aldomainekre, a Szolgáltató által foglalt minden más domain névre,  annak aloldalaira, valamint az internetes reklámfelületeire. Tilos minden olyan tevékenység, amely a Szolgáltató adatbázisának kilistázására, rendszerezésére, archiválására, feltörésére (hack), forráskódjainak visszafejtésére irányul, kivéve, ha erre a Szolgáltató külön engedélyt ad.

Külön megállapodás, vagy az erre a célra szolgáló szolgáltatás igénybevétele nélkül tilos a Szolgáltató által rendelkezésre bocsátott felület, illetve keresőmotorok megkerülésével a Szolgáltató adatbázisát módosítani, lemásolni, abban új adatokat elhelyezni, vagy meglévő adatokat felülírni.

3. A HONLAPON TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁS

3.1 Regisztráció

A Honlapon a Megrendelő regisztráció nélkül tud böngészni. Kosárba is tehet termékeket, vásárlást lebonyolítani azonban csak regisztráció után lehetséges. Regisztáélni vagy bejelentkezni fiókjába a „Fiók” menüpontra kattintást követően vagy a megrendelési folyamat során tud. A regisztrációs felületen a következő adatokat szükséges megadnia a Szolgáltató részére:

Kapcsolati adatok:

–        vezetéknév,
–        keresztnév,
–        értesítési telefonszám,
–        e- mail cím.

A megrendelési folyamat során pedig további adatok is megadhatóak, mint,

–        számlázási cím: számlázási név (ha eltér, pl. cégnév), ország, irányítószám, város, utca, házszám, kiegészítő adatok, mint pl. kaputelefon.

Megrendelőnek lehetősége van közösségi fiókjaival (Facebook, Google) is regisztrálni, illetve később bejelentkezni oldalunkra. Ezekben az esetekben is csak a nyilvános profiladatai közül a fent felsoroltakat kapjuk meg, a ‘Fiók’ oldalon a ‘Fiókadatok’ menüpont alatt a későbbiekben bármikor tetszőlegesen szétkapcsolhatja felhasználói fiókját a közösségi profiljaitól.

Amennyiben a számlázási és a szállítási cím nem egyezik meg, úgy Megrendelő a megrendelési folyamat során tud a számlázási címtől eltérő szállítási címet megadni. Megrendelőnek ezen a felületen is lehetősége van továbbá feliratkoznia a Szolgáltató hírlevelére a jelölőnégyzet kipipálásával.

A regisztráció sikeréről a Megrendelő a „Fiók” oldalon győződhet meg, ahol Megrendelő egy összegző felület segítségével áttekintheti az általa a regisztráció során megadott adatokat. Megrendelő jogosult a regisztrációját bármikor törölni az  info@provegatrend.com e-mail címre küldött üzenettel. Az üzenet megérkezését követően Szolgáltató köteles haladéktalanul gondoskodni a regisztráció törléséről. Megrendelő felhasználói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok (számla) megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód és egy újabb megrendelésre csak az adatok újbóli megadása esetén van lehetőség.

A felhasználói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag a Megrendelő a felelős. Amennyiben Megrendelő tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót.

Megrendelő vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

Elfelejtett jelszó esetén a ‘Fiók‘ oldal ‘Bejelentkezés  gombja alatt az ‘Elfelejtetted jelszavadat?‘ linkre kattintva kérhet új jelszót a belépéshez, melyet korábban regisztrált e-mail címére küldünk meg.

3.2 Megrendelés menete

Megrendelő a Honlapon található, termékkategóriákba rendezett termékek közül a Webáruház oldalról kiindulva választhatja ki a megrendelni kívánt terméket. Megrendelő a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról, egyéb és tulajdonságairól a termék képére kattintást követően, a részletes termék oldalakon  kaphat további információkat. Megrendelő a „Kosárba rakom” gombra kattintva választhatja ki a megrendelni kívánt terméket és helyezheti virtuális kosarába. A kosárba az adott termékből egyszeri kattintásra egy darab kerül elhelyezésre, kivéve ha a részletes termékoldalon a kosárba rakom számlálón a fel-le nyilak segítségével más darabszámot állít be.

Ha a Megrendelő terméket helyez a kosárba, akkor a felső főmenü kosarat ábrázoló ikonja mellett megjelenik a kosár tartalmának darabszáma. Ha erre húzza a kurzort az egérrel, egy felbukkanó ablak részletesen meg is mutatja a kosár tartalmát. A menükben található „Kosár” menüpontok bármikor elviszik a Kosár oldalra, ahol a Megrendelő részletesen megtekintheti és ellenőrizheti a kosárba helyezett termékek listáját, azok nettó és bruttó árát, a megrendelni kívánt darabszámot, valamint az összegző táblázat alján a megrendelése értékét és ezen a felületen tudja a mennyiséget is módosítani a nyilak használatával.

Ezen a felületen a Megrendelő még bármikor módosítani tud kosarának tartalmán, hiszen lehetősége van arra, hogy töröljön terméket kosarából az „X” gombra kattintva, illetve a termék mennyiségén (darabszámán) is változtatni tud a nyilak használatával.

A Kosár oldalon már választhat szállítási módot, amennyiben be van lépve fiókjába, és van rögzített címe is. Amennyiben nincs, a ’ Szállítási módot (és költséget) a címed megadását követően választhatsz!’ feliratot fogja látni.

Amikor befejezte a vásárlást, és elégedett a kosár tartalmával, a választott szállítási móddal, és megfelelő mennyiségű árút lát a megfelelő árakon, tovább léphet a fizetéshez a ’Pénztár’ gombra kattintva. Amennyiben a Megrendelő eddig még mindig nem lépett be fiókjába, vagy nem regisztrált a Honlapra, itt is könnyedén megteheti. Nincs más dolga, mint a felsorolt mezőket helyesen kitölteni, beleértve a regisztrációhoz szükséges ’Fiók felhasználónév’ és ’Fiók jelszó’ mezőket is. Ezután sikeres fizetés esetén automatikusan regisztrált is a Honlapra.

Megrendelő a megrendeléshez szükséges adatainak megadását követően ki kell választania a szállítási módot a rendelkezésre álló lehetőségek közül, majd ki kell választani a fizetési módot.

Fontos, hogy a vásárlás folytatásához, Megrendelőnek ’Megrendelés elküldése’ gomb felett található jelölőnégyzet kipipálásával el kell fogadnia jelen ÁSZF-et és az adatkezelési nyilatkozatban foglaltakat.

Az oldal alján található „Megrendelés elküldése” gombra kattintást követően pedig, Megrendelő véglegesen elküldheti a megrendelését. Szolgáltató a megrendelés sikerességéről az ezt követő felületen is értesíti a Megrendelőt, ahol a Megrendelő megrendelésének száma is megtalálható.  A rendelés feladása tehát a „Megrendelés elküldése” gombra kattintással történik, ami a Megrendelő részére fizetési kötelezettséget jelent.

3.3 Adatbeviteli hibák javítása

Megrendelőnek a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig a Honlapon bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására, akár a saját fiókjában, melyet a bejelentkezést követően módosíthat, akár a megrendelési felületen (pl. termék törlése a kosárból az„x” gombra kattintva). Adatbeviteli hibának minősül például egy rosszul megadott mennyiség, rendelési adatok elírása stb. (pl. szállítási cím).

3.4 Ajánlati kötöttség, visszaigazolás

A Megrendelő által elküldött ajánlat megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja a Megrendelő részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza a Megrendelő által a vásárlás, illetve regisztráció során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.

Ezen visszaigazoló e-mail Szolgáltató részéről a Megrendelő által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Szolgáltató és Megrendelő között.

Megrendelő mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt. Ha Megrendelő rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell a Szolgáltató felé, a nem kívánt, vagy hibás rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

3.5 A termékek ára, kedvezmények

A Honlapon megjelenített termékek vételára az általános forgalmi adót (ÁFA – termékektől függően 27% vagy 18%) és egyéb közterheket is tartalmazó módon (bruttóban) van feltüntetve. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül feltüntetésre. Amennyiben a Megrendelő megrendelést ad le egy termékre, úgy a Szolgáltató kötelezi magát arra, hogy a kiválasztott terméket a megrendeléskor érvényes végső fogyasztói áron szállítja ki a Megrendelőnek, mely árat a megrendelésre küldött visszaigazolás tartalmazza. Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes kondíciók vonatkoznak.

3.6 Fizetés

 • Bankkártyás fizetés A Barion biztonságos rendszerén keresztül: A megrendelés végösszegének azonnali kifizetése történhet a Barion bankkártyás rendszerén keresztül is. A Barion MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártyája adatait soha nem kapjuk meg!
 • Fizetés PayPal-on keresztül: Ez esetben a Megrendelő a megrendelt termék árát a PayPal fizetési felületen teljesíti a Szolgáltató részére. A PayPal-os fizetéshez minden esetben szükséges a Megrendelőnek egy saját PayPal fiókra, amivel be tud jelentkezni a szolgáltatás igénybevételéhez. ezt a www.paypal.com oldalon könnyedén megteheti.
  PayPal-on keresztül csak abban az esetben tud a Megrendelő fizetni, ha utalásos tranzakción keresztül feltölti pénzzel, vagy bankkártyát is hozzárendelt PayPal fiókjához, és valamelyiken megfelelő, a megrendelés összegét fedező fizetőeszköz rendelkezésre áll.
  A fizetéshez a Megrendelőnek a ‘Fizetés a PayPal rendszerén keresztül’ jelölőt kiválasztva, a ’Tovább a PayPalra” gombra kattintva a felugró PayPal ablakban be kell lépnie létező fiókjába (Login), és jóvá kell hagyni a fizetést ‘PAY NOW’ (Fietés most) gombra kattintva. A tranzakció pár másodpercet vesz igénybe.  Amennyiben a sikeres tranzakciót látható üzenettel visszaigazolja a PayPal, sikerült a megrendelését elküldenie, amiről a visszairányítás után oldalunk is informálja.

3.7 Számla

Szolgáltató a megrendelt termékek kiszállításakor vagy a személyes átvétel során a Megrendelő részére, a kifizetés és vásárlás igazolására, hivatalos számlát ad.

3.8 Szállítási és átvételi lehetőségek

 • 3.8.1  Személyes átvétel telephelyünkön:
  Megrendelt termékeit Megrendelő átveheti a Szolgáltató telephelyén (1095 Budapest, Soroksári út 110.) munkanapokon 8.00-14.00 óráig. Megrendelő vállalja, hogy várható érkezéséről a Szolgáltatót lehetőségeihez képest előre értesíti telefonon (06-70-389-5049) vagy e-mailben (rendeles@provegatrend.com) a gördülékenyebb és gyorsabb kiszolgálás érdekében!
 • 3.8.2  Ingyenes házhozszállítás Budapesten 10.000 Ft nettó rendelési összeg felett:  10.000 Ft nettó megrendelés esetén budapesti szállítási címet megadó Megrendelő választhat ingyenes házhoz szállítást, mely saját gépjárművel történik, 5 munkanapon belül, telefonon vagy e-mailben előre egyeztetett időpontban. A Szolgáltató vállalja, hogy 5 munkanapon belül kapcsolatba lép Megrendelővel, és egyeztet a kiszállítás időpontjáról.
 • 3.8.3  Ingyenes házhozszállítás Pest megyében 20.000 Ft nettó rendelési összeg felett:  20.000 Ft nettó megrendelés esetén Pest-megyei szállítási címet megadó Megrendelő választhat ingyenes házhoz szállítást, mely saját gépjárművel történik, 5 munkanapon belül, telefonon vagy e-mailben előre egyeztetett időpontban. A Szolgáltató vállalja, hogy 5 munkanapon belül kapcsolatba lép Megrendelővel, és egyeztet a kiszállítás időpontjáról.
 • 3.8.4  Házhozszállítás futárszolgálattal Magyarország területén: (hűtött termékek megrendelése esetén ez az opció nem választható)
  Ezt a szállítási opciót választva a Honlapon leadott rendelések kiszállítása futárszolgálattal történik az online rendelés során a Megrendelő által megadott címre (vagy Szállítási címre, amennyiben külön megadott ilyet). A futárszolgálat hétfőtől-péntekig, 08:00-17:00 óra között kézbesíti a megrendeléseket. Amennyiben Megrendelő ebben időszakban nem tartózkodik a megadott címen, szállítási címként célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol a szállítási időszakban a Megrendelő biztosan át tudja venni a megrendelt terméket. A csomag aktuális helyzetéről a Szolgáltató értesítést küld a Megrendelő részére. Amennyiben a Megrendelő a futárszolgálat által megjelölt időpontban nem tartózkodik a megadott szállítási címen és a csomag átvétele meghiúsul, a futár értesítést hagy a szállítási címen. Az értesítőn található szám segítségével a Megrendelőnek lehetősége van a futárszolgálatnál új szállítási cím és időpont megadására illetve egyeztetésére. A futárszolgálat további 1 alkalommal kísérli meg a megrendelt termékek kiszállítását. A futárszolgálat összesen kétszeri kézbesítést kísérel meg, azonban, ha a 2. kiszállítás is sikertelen – Megrendelőnek felróható okból -, akkor a futár a terméket visszaszállítja és a Szolgáltató azt továbbértékesítheti, a megrendelést pedig törölheti. Ilyen esetben, ha a Megrendelő utólag mégis kéri a termék újbóli kiszállítás, köteles az új kiszállítás költségét megfizetni a Szolgáltató részére. Ha Megrendelő sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, a sérülésekről a futártól kérnie kell jegyzőkönyv felvételét. Ha pedig az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért Szolgáltató felelősséget nem vállal!
 • 3.8.5  Átvétel ‘Pick Pack’ pontokon: (hűtött termékek megrendelése esetén ez az opció nem választható)

  A Megrendelőnek lehetősége van arra, hogy megrendelését egy általa, a megrendelési folyamat során kiválasztott Pick Pack Ponton vegye át. A Pick Pack Pont egy olyan alternatív futárszolgálat, mely kényelmes csomag átvételi szolgáltatást biztosít a Megrendelő részére az ország 170 városában megtalálható több mint 500 Pick Pack Pontban, ahol Megrendelő az interneten megrendelt csomagját személyesen átveheti. A megrendelési folyamat során, ha a Megrendelő ezt a lehetőséget választja, akkor a megjelenő legördülő menüben kiválaszthatja, hogy melyik Pick Pack Ponton kívánja átvenni a megrendelését.
  Ha Megrendelő sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, a sérülésekről az eladótól kérnie kell jegyzőkönyv felvételét. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért Szolgáltató felelősséget nem vállal!
  A Pick Pack Pont-ok frekventált helyeken találhatóak meg. A Relay üzletek közlekedési csomópontoknál (MÁV, BKV, FKF, Volán társaságok, Budapest Airport), az Inmedio üzletek bevásárló központokban, hipermarketekben, nagyvárosok sétálóutcáin, főutcáin találhatóak meg, míg az OMV, MOL és Avanti töltőállomások a gépjárművel közlekedők, a CooP Star boltok vidéken élő Megrendelők számára biztosítanak könnyű megközelíthetőséget. A megrendelt áru Pick Pack Pont átvevőhelyre történő megérkezésekor SMS-ben és/vagy e-mailben értesítést kap a Megrendelő, melyet követően csomagját azonnal átveheti.
  A csomag az értesítést követő maximum 7 munkanapon keresztül érhető el az üzletek nyitva tartási ideje alatt. Ez hírlapüzletek esetén átlagosan hétfőtől-vasárnapig 08:00 – 20:00-ig, ruházati üzleteknél10:00 – 21:00-ig, élelmiszer boltoknál hétköznap 06:15 – 19:00-ig, míg a töltőállomások jelentős részénél a hét minden napján 00:00 – 24:00-ig tart. Pontos nyitvatartási adatokat és a boltokra vonatkozó egyéb információkat a www.pickpackpont.hu/atveteli-pont oldalon talál. Megrendelő a csomagját a www.pickpackpont.hu/csomagkereso oldalon követheti nyomon.

 • 3.8.6  Hűtött termékek szállításának korlátai:
  Hűtött termékeinket nem áll módunkban futárszolgálattal házhoz szállítani, vagy Pick Pack pontra eljuttatni, így amennyiben ilyen termék is szerepel a Megrendelő kosarában, ezek a szállítási opciók nem választhatók (a Honlap automatikusan letiltja a szállítási osztályuk miatt)! Amennyiben hűtött terméket is vásárolt, megrendelését személyesen átveheti telephelyünkön munkanapokon 8.00-14.00 óráig (1095 Budapest Soroksári út 110.), illetve ingyenesen kiszállítjuk 10.000 Ft nettó rendelési összeg felett Budapest területére, 20.000 Ft nettó rendelési összeg felett Pest-megye területére. Megértésüket köszönjük! Hűtött termékeinket az alábbi címkéről ismerheti fel, minden hűtött termék képénél látható:

  hutott-termek

 • 3.8.7  Szállítások díjazása:
  Megrendelő a Szolgáltató szállítási díjazását a Kosár és Pénztár oldalakon láthatja, a szállítási opciók mellet, magyar Ft. nettó összegben. A kiválasztott szállítási mód díja ezután beépül a megrendelés összegébe, rákerül az ÁFA, és külön tételként lesz feltüntetve a számlán és a megrendelésen is.
 • 3.8.8  A kiszállítás határideje:
  A megrendelés kiszállításának határideje 3-5 munkanap. Szolgáltató – Felek eltérő megállapodásának hiányában – a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a fogyasztó rendelkezésére bocsátani (kiszállítani) a terméket. A Szolgáltató késedelme esetén a fogyasztónak minősülő Megrendelő jogosult póthatáridőt tűzni. Ha a Szolgáltató a póthatáridőn belül nem teljesít, a Megrendelő jogosult a szerződéstől elállni. A Megrendelő póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni, ha a Szolgáltató a szerződés teljesítését megtagadta.

4. ELÁLLÁSI JOG

4.1 Az elállási jog gyakorlásának menete

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak (a továbbiakban „Fogyasztó”), aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje. Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén

 • a) terméknek,
 • b) több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,
 • c) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
 • d) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,

a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztó a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán, vagy e-mail útján) a jelen ÁSZF 1.1 pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát az 4. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta. Mindkét esetben a Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül elküldi a Szolgáltatónak. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mailen keresztül történő értesítés esetén az e-mail illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató 1. pontban feltüntetett címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket. A termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége minden esetben Fogyasztót terheli, kivéve, ha a Szolgáltató írásban vállalta e költségek viselését. Szolgáltató azonban nem vállalja sem a visszaszállítás megszervezését, sem a lebonyolítását. Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.  Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. A Szolgáltató tehát követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés illetve ésszerű költségeinek – ha szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés teljesítését a Fogyasztó kifejezett kérésére a határidő lejárta előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát – megtérítését.

Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog

a) az olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (pl. ételek, zacskós száraz ételek, konzervek stb…). Az ilyen termékek visszavétele a Szolgáltatótól nem várható el akkor, ha a Fogyasztó a terméket közvetlenül védő csomagolást már felbontotta és/vagy rendeltetésszerű használatát megkezdte, hiszen ilyenkor nem zárható ki, hogy a termék emberi testtel vagy testnedvekkel, illetve baktériumokkal érintkezett, így a termék higiéniai vagy egészségügyi minősége már nem garantálható. Amennyiben a Fogyasztó még nem kezdte meg ezen kivételszabály alá tartozó termékek használatát, tehát a terméket közvetlenül védő csomagolást még nem bontotta fel, elállási jogát az általános szabályok szerint gyakorolhatja.

b) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző, lejárt szavatossági idejű, hűtést igénylő termék tekintetében.

Jelen dokumentumban nem szabályzott kérdésekkel kapcsolatban lásd: A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletet.

5. SZAVATOSSÁG

5.1 Kellékszavatosság

Szolgáltató nem értékesít olyan terméket, amely az egyes fogyasztási cikkekre vonatkozó kellékszavatosság hatálya alá tartozna.

5.2 Termékszavatosság

Termékszavatossági igényként Megrendelő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Megrendelőnek kell bizonyítania. Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét Megrendelő a termék szavatossági idején belül, de maximum a gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. Ezen határidők elteltével e jogosultságát elveszti. A Megrendelő a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős. Megrendelő termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával (Szolgáltató) szemben gyakorolhatja.

A gyártó, forgalmazó (Szolgáltató) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak, forgalmazónak (Szolgáltató) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. Szavatossági igényeit Megrendelő az 1.1 pontban megjelölt elérhetőségeken keresztül jelentheti be, érvényesítheti.

5.3 Jótállás

Szolgáltató nem értékesít olyan terméket, amely az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá tartozna.

6. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

6.1 Panaszügyintézés helye, ideje, módja

Megrendelő a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az 1.1 pontban megjelölt elérhetőségeken keresztül teheti meg.

Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Megrendelő a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőrzi – vesz fel.

Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt (telephelyen) szóbeli panasz esetén helyben a Megrendelőnek átadni, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint köteles eljárni; Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Megrendelőnek legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát.

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el. A telefonon, vagy más hírközlési eszköz segítségével rögzített panaszt a Szolgáltató egyedi azonosítóval látja el, mely a későbbiekben egyszerűsíti a panasz visszakeresését. Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti. A panasz elutasítása esetén Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Megrendelőt.

6.2 Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben Szolgáltató és Megrendelő között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, a fogyasztónak minősülő Megrendelő, a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat és kezdeményezheti a Testület eljárását, illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltet Testülethez is, továbbá a következő jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Megrendelő számára:

 • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál
 • Vitarendezési eljárás az Európai Unió online vitarendezési platformján keresztül: elérhetősége: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HUOnline adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén lehetőség van arra, hogy a fogyasztók az online vásárláshoz kapcsolódó, határon átnyúló jogvitáikat elektronikusan rendezni tudják a következő linken [https://webgate.acceptance.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show] keresztül elérhető online platformon keresztül beadott elektronikus panasz útján.
  Ehhez nem kell mást tenni, minthogy a fenti linken elérhető online platformon a fogyasztó beregisztrál, kitölt egy kérelmet hiánytalanul, majd elektronikusan beküldi a Békéltető Testület részére a platformon keresztül. Így a fogyasztók, a távolságok ellenére egyszerűen tudják érvényesíteni jogaikat. Magyarországon a Budapesti Békéltető Testület (BBT) jogosult eljárni az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekhez kapcsolódó határon átnyúló fogyasztó és kereskedő közötti jogvitákban.
 • Békéltető testület eljárásának kezdeményezése
  Békéltető Testületek elérhetősége: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek
  Szolgáltató székhelye szerint illetékes Testület a Budapesti Békéltető Testület
  Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Budapesti Békéltető Testület
  Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. , Telefonszáma: 06-1- 488-2131. Fax száma: 06-1- 488-2186, E-mail címe: bekelteto.testulet@bkik.hu
  Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

7. KEDVEZMÉNYES KUPONOK, KUPON AKCIÓK

A Megrendelő a birtokában lévő érvényes, különböző mértékű kedvezményt biztosító kuponokat a Kosár és a Pénztár oldalon tudja beváltani. A kupon kódját a Megrendelőnek a Kupon beváltása részen található ‘Kuponkód‘ mezőbe annak érvényesítéséhez be kell írnia. A kód begépelése után a ‘Kupon alkalmazása‘ gombra kell kattintani, ekkor a rendszer levonja a kedvezményt a vételárból és visszaigazoló üzenetet vagy figyelmeztetést jelenít meg. A figyelmeztetés és a kupon beváltásának meghiúsulása a következők miatt történhet:

 • A kosárban található termékek összértéke nem éri el a kupon beváltásához szükséges értéket. Megrendelőnek a kuponhoz tartozó minimális kosárértéket ellenőriznie kell és ennek elérése után próbálkoznia  újból!
 • Ha a Megrendelő a kupont már beváltotta korábbi vásárlás során, akkor ismét beváltani azt a kódot nem tudja, kivéve, ha az adott kupon többször beváltható.

A kupon semmilyen esetben nem érvényes akciós termékekre és csomagajánlatokra. Bizonyos kuponok csak bizonyos termékek vásárlásához használhatók fel. Amennyiben kosár olyan terméket is tartalmaz, melyre a kupon nem váltható be, úgy csak azokra a termékekre fog érvényesülni az biztosított kedvezmény, melyek a kupon hatálya alá tartoznak.

Fontos! A kupont csak akkor váltsa be a Megrendelő, mielőtt a ‘Tovább a pénztárhoz’  gombra kattint.

Ha már beváltotta a kupont és változtat a kosár tartalmán, a kupon érvénytelenné válik és ismét be kell váltania a kosár tartalmának véglegesítése után, különben a kedvezmény a megrendelésre nem kerül elszámolásra. A kedvezményes ajánlatok korlátozott ideig érvényesek vagy az akciós készlet erejéig. Ha a Megrendelő rendelése az akciós időszakot követően küldi el, a Megrendelő nem válik jogosulttá arra, hogy akciós áron kapja meg a terméket. Ha az áru időközben nincs már készleten, de a Honlapon a rendszer rendelhető termékként jeleníti meg és a Megrendelő meg is rendeli azt, a Szolgáltató e-mailben jelzi a Megrendelő felé a készlethiányt. Az akciós termékek árának visszatérítése később is az akciós áron történik.

8. A JELEN SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK MEGRENDELŐ ÁLTALI MEGSÉRTÉSÉNEK KÖVETKEZMÉNYEI

A Szolgáltató egyéb jogainak korlátozása nélkül, amennyiben a Megrendelő, felhasználó megsérti a jelen ÁSZF-ben foglalt rendelkezéseket, úgy a Szolgáltató jogosult a felhasználó részére figyelmeztetést küldeni, a felhasználó fiókját felfüggeszteni vagy törölni, időlegesen vagy véglegesen megszüntetni a felhasználó Honlaphoz való hozzáférését, megakadályozni a felhasználó IP címét használó eszközök Honlaphoz történő csatlakozását, felkeresni a felhasználó internetszolgáltatóját a Honlaphoz való hozzáférés blokkolása érdekében, jogi eljárást indítani.

9. ENGEDMÉNYEZÉS ÉS JOGÁTRUHÁZÁS

A Szolgáltató jogosult a jelen ÁSZF alapján létrejött szerződésből fakadó jogait illetve követeléseit másra átruházni. Megrendelő a továbbiakban is hivatkozhat azokra a kifogások, illetve beszámíthatja azokat a Szolgáltatóval szemben fennálló ellenköveteléseket, amelyek az átruházásról szóló értesítéskor már fennállt jogalapon keletkeztek. A Szolgáltató írásbeli hozzájárulása nélkül a felhasználó nem jogosult a jelen ÁSZF alapján létrejött szerződésből fakadó jogainak illetve követeléseinek átruházására.

10. AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK EGYOLDALÚ MÓDOSÍTÁSA

Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Megrendelők Honlapon történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Honlap első használata alkalmával válnak hatályossá Megrendelővel szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.
Jelen Általános Szerződési Feltételek hatályba lépésének és frissítésének ideje: 2016.11.10.

11. ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A Szolgáltató a Honlap működtetése során a Honlapra látogatók és a Honlapon regisztráló Megrendelők adatait kezeli. Az adatok kezelésével összefüggésben a Szolgáltató ezúton tájékoztatja az Megrendelőket a Honlapon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, valamint az érintettek jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről. Az Megrendelő a Honlap használatával elfogadja az Adatvédelmi Nyilatkozatban foglaltakat, és hozzájárul az alábbiakban meghatározott adatkezelésekhez.  A Provegatrend weboldal és webáruház adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-109486/2016. Az Adatvédelmi Nyilatkozat megtekintéséhez kattintson az alábbi gombra: