Ön itt van:
glutenmentes termekek

Glutén, gluténmentes, gluténérzékenység - kisokos

Az utóbbi időben egyre gyakrabban találkozhatunk a következő kérdéssel : Miért lehetett még pár évtizede ismeretlen a mára népbetegséggé váló gluténérzékenység?… A búzaliszt, amit ma fogyasztunk, nem az a búzaliszt, ami 100 éve volt, azóta ugyanis  a növénynemesítés következményeképpen a glutén– (búzafehérje) és lektin tartalom lényegesen magasabb a lisztekben.

A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke, amelyek főleg gabonákban fordulnak elő. A gluténtartalmú és a finomított szénhidrátok függőséget okoznak! A függőségi mechanizmus úgy működik, hogy a glutén megzavarja a szervezet leptin egyensúlyát is, ami az éhség/jóllakottság érzését közvetíti agyunknak, és akkor is éhesnek érezhetjük magunkat, amikor már rég jóllaktunk. Több ponton beavatkozhatnak szervezetünk hormonműködésébe is több ponton. Irritálják a vékonybelet, így nem megfelelő a tápanyagok felszívódása, a vastagbélben pedig lerakódik a glutén, és ragasztóként működik, akárcsak a péksüteményekben.

Tulajdonképpen azért nemesítették úgy a búzát, hogy a lehető legmagasabb gluténtartalommal bírjon, mert ezáltal jobb alapanyaggá vált, könnyebben lehet belőle látványos süteményeket készíteni.
Ezáltal azonban összetapad a félig emésztett táplálékkal, és székrekedést, lassú emésztést okoz, illetve a bélbaktériumokat pusztítja.

glutenmentes-keszitmenyek

A GLUTÉNMENTES TERMÉKEK gyűjtő kategóriánkat azért hoztuk létre, hogy gluténérzékeny vevőink is tetszőlegesen válogathassanak szortimentünkből. Ez egy gyűjtő csoportosítás, beletettük minden olyan (akár már másik kategóriába is besorolt) termékünket, mely összetevőit tekintve eleve gluténmentes, és ‘gluténmentes üzemben’ készült, vagy ilyen üzemben csomagolták! Ide tartozik a komplett Mester Család választékunk, (lisztek, tészta alapok, pudingporok, ételízesítők alkotják kínálatukat),  illetve a Balviten gluténmentes és PKU készítményei, pékárúi, lisztjei és édességei, az összes Lunter tofu és szójakrém, a ProvegaTrend instant kásák és pelyhek, a ProvegaTrend gluténmentes keksz család, és még jó pár termék, melyek körét folyamatosan bővíteni szándékozunk a jövőben is. Ezek a készítmények már elnevezésükről is felismerhetők, de mindegyik terméken megtalálja a gluténmentes jelzésünket is!

Keresse a logókat!

glutenmentes-termek
glutenfree glutenmentes