Ön itt van:
szejtanok

Szejtán (búzahús), húspótlók - rövid ismertető

Hazánkban még kevésbé elterjedt a szejtán vagy más néven búzahús használata, bár magas fehérje tartalma miatt kiváló fehérjebeviteli étel vegánok, vegetáriánusok számára (közel ugyanannyi fehérje van 100 gramm szejtánban – 23g., mint 100 gramm csirkemellben – 21,2g).

A szejtán vagy búzahús alapanyaga alapvetően a búzasikér, azaz a gabonafehérje, amely a búza magban levő növényi fehérjékből áll ( gliadinból  és gluteninből). Ezek mellett található még a sikérben egyéb fehérje, zsír, cukor, keményítő és egyéb anyagok is.

A vegetáriánus és vegán konyha  húsok helyett használja húspótló alternatívaként. A szejtánból szinte minden ismert húsos étel elkészíthető,  készülhet belőle pörkölt, lehet leveles tésztába tölteni, ki lehet rántani vagy pácolni és grillezve elkészíteni. A húsokhoz hasonlóan ízesíthető, mert magának a szejtánnak pont olyan semleges íze van, mint a húsoknak!  Állagában talán picit eltér a húsoktól, köszönhetően a sikérben lévő fehérjék okozta gumis állagnak.

Mivel a szejtánok búzából készülnek, gluténérzékenyek sajnos nem fogyaszthatják!

  • 100% vegán termék
  • alacsony a kalória tartalma
  • rendkívül magas a fehérje tartalma
  • 100%-ban GMO mentes növényi alapanyagokból készül
  • tartósítószereket, adalékanyagokat, ízfokozókat nem tartalmaz
ProvegaTrend vegan-termek
ProvegaTrend gmo-mentes-termekek
ProvegaTrend 100-termeszetes-termek
szejtan

A Provega-Trend a magyar Vegán Manufaktúra által gyártott Vegán Grill szejtánok disztribútora.

A Vegán Grill szejtánok hűtött termékek, és 4 féle ízesítésben, 400 grammos kiszerelésben kaphatók: natúr, magyaros, csípős és provance-i ízesítésű. Újdonság a vegán gyros 220 grammos kiszerelésben!

vegan-grill logó